Nieuws

Ben jij een echte cinefiel? Check de vacature!

By 12/09/2023 april 15th, 2024 No Comments

Festival Hongerige Wolf zoekt leden voor de filmcomissie!
Interesse? Check meteen de vacature of lees hieronder meer over ons festival.

Festival Hongerige Wolf is een driedaags kunstenfestival dat in juli plaatsvindt in en om ‘Hongerige Wolf’, een piepklein dorpje met zo´n zeventig inwoners in Noordoost Groningen. Het festival is ontstaan vanuit een uit-de-hand-gelopen verjaardagsfeestje (2011) van één van de oprichters. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival dat ieder jaar een paar duizend bezoekers per dag trekt. Van trouwe gasten tot nieuwe ontdekkers.

Het festival wordt georganiseerd door een professioneel team en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er is muziek, theater, dans, beeldende kunst, film en dj’s en een bijzonder randprogramma met aandacht voor de natuur en omgeving, maar dan nét anders.

Bands op het Schapenveld, theater op de dijk, dans in bloeiende tuinen en ’s nachts kun je vanuit je luie strobaal onder de populieren van bijzondere films genieten. En als je wil, kun je tot in de kleine uurtjes dansen op de Betonplaat met uitzicht over de uitgestrekte graanvelden. Ook de dorpsbewoners spelen een belangrijke rol. Zij stellen hun atelier, koeienstal of tuin beschikbaar en ontvangen de bezoekers nuchter maar gastvrij. Het festival is kleinschalig, persoonlijk, en verrassend.

Voor Festival Hongerige Wolf 2024 zoeken we nog leden voor onze filmcommissie. Zie jij jezelf wel passen binnen dit eigenzinnige festival? Check dan hier de vacature en reageer direct!