Aanmelden als vrijwilliger

Een festival zonder vrijwilligers is als Hongerige Wolf zonder schapen. Oftewel: we hebben jullie nodig! Achter de bar, op het veld en naast het podium. We hebben geweldig gunstige voorwaarden voor vrijwilligers.

Wat krijg je?

 • Eten en drinken per dienst;
 • Gratis toegang tot het festival (afhankelijk van dienst) en festivalcamping;
 • Een prachtig Festival Hongerige Wolf T-shirt;
 • Gezelligheid en een unieke ervaring;
 • Niet te vergeten: eeuwige dankbaarheid van de organisatie!
Aanmelden
Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Functies

Opbouw

Voor het festival begint, help je mee met de opbouw van het festival. We maken onderscheid tussen decoratie en bouwen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling van het festival. Ben jij technisch of juist creatief? Heb je twee rechterhanden, een goede lichamelijke conditie en houd je van aanpakken? Meld je dan nu aan, want dit is de functie voor jou.

Publieksbegeleiding

Als publieksbegeleider ben je gastheer of- vrouw bij een voorstelling of optreden op locatie. Je zorgt voor een goede publieksstroom. Publieksbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast, zelfstandig en oplettend.

Horeca

Als horecamedewerker word je tijdens het festival ingezet bij een aantal bardiensten of als hulp bij het personeelseten. Horeca-ervaring is prettig (het zou fijn zijn als je wist hoe je een biertje moet tappen of zelfs een diploma Sociale Hygiëne hebt), maar is niet verplicht.

Kassa

Wil jij de laatste kaartjes aan de deur verkopen en kaarten scannen bij binnenkomst? Munten verkopen op het schapenveld? Geef je dan op voor kassamedewerker! Omdat je een verantwoordelijke en herkenbare functie vervult, word je door veel bezoekers als eerste aanspreekpunt voor informatie gezien en moet je je verdiepen in festivalinformatie en locaties. Je moet handig zijn met computers en goed kunnen rekenen.

Sfeerbeheer

Waar veel mensen zijn, wordt helaas ook troep gemaakt. Gedurende het festival zal ook het een en ander schoongemaakt/opgeruimd moeten worden. Het team sfeerbeheer zorgt ervoor dat ons festival terrein opgeruimd, schoon en netjes blijft. Een erg vrije functie die ervoor zorgt dat je alles van het festival te zien krijgt.

Camping

Net buiten het festivalterrein bevinden zich de festivalcampings. Voor de familiecamping zoeken we beheerders. Deze zijn met het campingteam verantwoordelijk voor alles wat op de camping gebeurt. Wil jij iedereen een leuk plekje wijzen en er voor zorgen dat alles op de camping goed verloopt? Geef je dan hier voor op.

Conducteur

Lijkt het jou wel wat om het hele festivalterrein op je gemak te bekijken, en ook nog iets voor het festival te doen? Geef je dan op als conducteur. Je zult elke dag een aantal ritjes meerijden met de tractoren. Het is jouw taak om een oogje in het zeil te houden tijdens de rit, alle vragen van de bezoekers te beantwoorden en te communiceren met de chauffeur als dat nodig is.

Flexteam

Als je kiest voor het flexteam, is het maar de vraag waar je terecht komt. Het flexteam kan overal voor ingezet worden. Je dient als vliegende keep op het festival. Ook is niet bekend hoeveel je ingezet word. Ga er vanuit dat je in het flexteam veel uren maakt. Een unieke positie waarbij je alles mee krijgt/maakt.

Aanmeldformulier

Vul alle gegevens zo volledig en nauwkeurig mogelijk in. Zo kunnen we een goede selectie maken van vrijwilligers en taken kiezen die jou op het lijf geschreven zijn! Wij verwerken jouw gegevens alleen intern, en zullen deze nooit delen met derden. Benieuwd naar hoe we met jouw gegevens omgaan? Bekijk onze privacy statement.

  Algemene informatie


  Ervaring

  Om er voor te zorgen dat je een taak krijgt die het beste bij past, hebben we de volgende informatie nodig.


  Wat wil je doen?

  Voor Festival Hongerige Wolf zijn we op zoek naar vrijwilligers voor drie verschillende werkperiodes, te weten:

  Opbouw

  We beginnen op maandag 5 juli 2021 met het opbouwen van het festival. Vanaf die dag hebben we hulp nodig. Lekker bezig zijn met bouwen verven, dingen in elkaar timmeren en lampjes ophangen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling van het festival. Als je niet uit de buurt komt, er is plek voor je tent. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je die dagen niks te kort komt. Het is vrij pittig en het zijn lange dagen, maar tijdens het festival ben je vrij.

  Festival

  Tijdens het festival zijn de meeste vrijwilligers nodig. Achter de bar, op het veld en naast het podium. Grof weg zijn er een aantal disciplines waarin je aan de slag kan. Op de website staan de omschrijvingen van de verschillende functies. Om praktische redenen gaat onze voorkeur uit naar vrijwilligers die het hele festival kunnen werken. Mocht dit in jouw situatie niet lukken i.v.m gezondheid, werk of andere verplichtingen, geef dit aan. Per situatie kunnen we dan een inschatting maken.

  Afbouw

  Als maandagochtend de rook is opgetrokken begint de afbouw. Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal bikkels. Je bent vrij tijdens het festival, maar vanaf maandagochtend steek je nog een paar dagen de handen uit de mouwen om het dorp weer leeg en schoon op te leveren.

  Geef hier onder aan wat je voorkeur is. We proberen zo goed mogelijk naar je voorkeur en in overleg je een taak toe te wijzen voor, tijdens of na het festival.