Aanmelden als vrijwilliger

Een festival zonder vrijwilligers is als Hongerige Wolf zonder schapen. Oftewel: we hebben jullie nodig! Achter de bar, op het veld en naast het podium. Ervaring niet vereist, zin om de mouwen op te stropen en een fijne tijd te beleven wel!

Wat krijg je?

 • Ontbijt, lunch en diner op dagen dat je werkt;
 • Gratis toegang tot het festival en festivalcamping;
 • Een tof Festival Hongerige Wolf item (T-Shirt, pet, …);
 • Gezelligheid en een unieke ervaring;
 • Niet te vergeten: eeuwige dankbaarheid van de organisatie!
Aanmelden
Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Functies

Opbouw

Voor het festival begint, help je mee met de opbouw van het festival. We maken onderscheid tussen decoratie en bouwen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling van het festival. Ben jij technisch of juist creatief? Heb je twee rechterhanden, een goede lichamelijke conditie en houd je van aanpakken? Meld je dan nu aan, want dit is de functie voor jou.

Publieksbegeleiding

Als publieksbegeleider ben je gastheer of- vrouw bij een voorstelling of optreden op locatie. Je zorgt voor een goede publieksstroom. Publieksbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast, zelfstandig en oplettend. Het kan ook zijn dat je vaste publieksbegeleider wordt bij een specifieke voorstelling. Het is dus een verantwoordelijke taak. Lijkt je dit leuk om te doen? Geef je dan op voor deze taak.

Horeca

Als horecamedewerker word je tijdens het festival ingezet bij een aantal bardiensten of als hulp bij het personeelseten. Horeca-ervaring is prettig, maar is niet verplicht. Hopelijk vind je het dan wel leuk om veel bij te leren en ben je verder wel heel sociaal, vrolijk en stressbestendig:). In dat geval willen we je er graag bij hebben!

Kassa

Wil jij kaarten scannen bij binnenkomst en onze bezoekers welkom heten of munten verkopen op het Schapenveld? Geef je dan op als kassamedewerker! Omdat je een verantwoordelijke en herkenbare functie hebt, word je door veel bezoekers als eerste aanspreekpunt gezien. Je zult je dus moeten verdiepen in de festivalinformatie en de locaties. Je moet handig zijn met computers, goed kunnen rekenen én stressbestendig zijn. Ben jij dat allemaal? Dan is het wat voor jou!

Chauffeur

Omdat Hongerige Wolf geen eigen station heeft, hebben we een pendeldienst tussen Bad Nieuweschans en het festivalterrein. Als chauffeur zorg jij ervoor dat al onze bezoekers worden opgehaald en veilig in het dorp worden afgezet.

Maar je kunt ook worden ingezet als bestuurder van het vervoer op het festivalterrein zelf. Je tuft dan van locatie naar locatie om bezoekers op gezette tijden af te zetten bij voorstellingen en concerten. Om deze taak te kunnen doen ben je flexibel en punctueel en heb je natuurlijk een rijbewijs :).

Sfeerbeheer

Waar veel mensen zijn, wordt helaas ook troep gemaakt. Tijdens het festival zal dan ook het een en ander schoongemaakt en opgeruimd moeten worden. Het team sfeerbeheer zorgt ervoor dat alles schoon en opgeruimd blijft. Zowel het terrein als de sanitaire voorzieningen.

Jij hebt oog voor de omgeving en vindt het fijn om alles netjes te houden. Wat het leuke is van deze functie is dat je niet aan vaste tijden gebonden bent. Dat betekent dat het een vrije functie is die ervoor zorgt dat je daarnaast ook veel van het festival te zien krijgt. Wie weet is het wat voor jou!

Camping

Net buiten het festivalterrein bevinden zich de festivalcampings. Voor de familiecamping zoeken we beheerders. Deze zijn met het campingteam verantwoordelijk voor alles wat op de camping gebeurt. Wil jij iedereen een leuk plekje wijzen en er voor zorgen dat alles op de camping goed verloopt? Geef je dan hier voor op.

Afbouw

Nadat de laatste noot op het Schapenveld heeft geklonken en alle bezoekers hun tenten weer inpakken om huiswaarts te keren, is het tijd voor de grote afbouw. Het geeft altijd een gemengd gevoel van melancholie en saamhorigheid om na een fijn festivalweekend het terrein tot de laatste snipper op te ruimen en het achter te laten, alsof er niets is gebeurd. Ben jij een harde werker die niet bang is om vies te worden en wil jij er tot het eind bij blijven? Geef je dan op voor de afbouwploeg en mis geen minuut van de gezelligheid!

Flexteam

Als je kiest voor het flexteam, is het maar de vraag waar je terecht komt. Het flexteam kan overal voor ingezet worden. Je dient als vliegende keep op het festival. Ook is niet bekend hoeveel je ingezet word. Ga er vanuit dat je in het flexteam veel uren maakt. Een unieke positie waarbij je alles mee krijgt/maakt.

Aanmeldformulier

Vul alle gegevens zo volledig en nauwkeurig mogelijk in. Zo kunnen we een goede selectie maken van vrijwilligers en taken kiezen die jou op het lijf geschreven zijn. Wij verwerken jouw gegevens alleen intern, en zullen deze nooit delen met derden. Benieuwd naar hoe we met jouw gegevens omgaan? Bekijk onze privacy statement.

  Algemene informatie


  Ervaring

  Om er voor te zorgen dat je een taak krijgt die het beste bij je past, hebben we de volgende informatie nodig.


  Verdere gegevens


  Wat wil je doen?

  Voor Festival Hongerige Wolf zijn we op zoek naar vrijwilligers voor drie verschillende werkperiodes, te weten:

  Opbouw

  We beginnen op maandag 8 juli 2024 met het opbouwen van het festival. Vanaf die dag hebben we hulp nodig. Lekker bezig zijn met bouwen verven, dingen in elkaar timmeren en lampjes ophangen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de uitstraling van het festival. Als je niet uit de buurt komt, er is plek voor je tent. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je die dagen niks te kort komt. Het is vrij pittig en het zijn lange dagen, maar tijdens het festival ben je vrij.

  Festival

  Tijdens het festival zijn de meeste vrijwilligers nodig. Achter de bar, op het veld en naast het podium. Hierboven staan de omschrijvingen van de verschillende functies. Om praktische redenen gaat onze voorkeur uit naar vrijwilligers die het hele festival kunnen werken. Mocht dit in jouw situatie niet lukken i.v.m gezondheid, werk of andere verplichtingen, geef dit aan. Per situatie kunnen we dan een inschatting maken.

  Afbouw

  Als zondagavond de rook is opgetrokken begint de afbouw. Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal bikkels. Je bent vrij tijdens het festival, maar na afloop steek je nog een paar dagen de handen uit de mouwen om het dorp weer leeg en schoon op te leveren.

  Geef hier onder aan wat je voorkeur is. We proberen zo goed mogelijk naar je voorkeur en in overleg je een taak toe te wijzen voor, tijdens of na het festival.

  Wacht 3 seconden nadat je op onderstaande aanmeldingsknop hebt geklikt. Je aanmelding komt vanzelf door. Je krijgt nog een bevestiging.