Stichting
Festival Hongerige Wolf wordt georganiseerd vanuit Stichting Hongerige Wolf. De stichting werkt met een bestuur, een zakelijk leider, artistiek leider, hoofd communicatie en de pack, een groep vrijwilligers die aan het hoofd staan van een cluster. De werkwijze en verantwoording van de Stichting en het bestuur zijn afgestemd op de Cultural Governance Code. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Stichting Hongerige Wolf heeft een culturele ANBI-status.
Het hele jaar is de organisatie actief. Vanaf februari/maart groeit het aantal actieve vrijwilligers en in juli zijn er ruim 100 medewerkers in de weer om ons driedaagse festival te organiseren. Je kan je het hele jaar door aanmelden als vrijwilliger.
KvK: 522123286
Btw: NL850308781B01
Fiscaal nummer: 8503.08.781
Sponsoring
Om Festival Hongerige Wolf elk jaar te kunnen organiseren heeft het naast inkomsten uit de kaartverkoop ook geld nodig uit sponsoring en advertenties. We hebben daarom mogelijk aantrekkelijke sponsor- en advertentiepakketten samengesteld onder de naam Business Roedel. Jij kunt in ruil voor een sponsorbedrag je bedrijf of organisaties onder de aandacht brengen bij onze festivalgangers, websitebezoekers en nieuwsbrieflezers door gebruik te maken van één van deze pakketten.
Of je nu een groot bedrijf bent of een bescheiden organisatie met een beperkt sponsorbudget, er zit altijd wel wat tussen. Of je nu kiest voor het Alfa pakket, dat van de Vrijbuiter of het pakket voor de Welp; wij zijn ontzettend blij met jouw bijdrage en brengen dan ook met plezier jouw bedrijf of organisatie goed in beeld! Klik hier voor de uitgebreide sponsorpakketten. Wil je niet meteen een heel sponsorpakket, maar wel adverteren in ons programmaboek? Dat kan ook. Kijk hier voor de prijzen.
Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in één van onze sponsorpakketten? Neem dan contact op via bestuur@festivalhongerigewolf.nl.


Ons team

Ik mag 10 dagen per jaar wonen in het uitgestrekte landschap. Als ik in Hongerige Wolf aankom voor de opbouw is er nog niks. Het is fantastisch om te zien hoe het dorp verandert in een festival waar bewoners, bezoekers en vrijwilligers gezamenlijk het festival tot een succes maken.
Als zzp’er organiseer ik verschillende projecten in de culturele sector. Zo mag ik de organisatie doen van het openluchttheater in Jorwert waar elk jaar bijna 8000 bezoekers komen. Ben ik de projectleider van Adje ‘kijk eens wat ik kan’, een project op basisscholen. Heb ik meegewerkt om de titel Culture hoofdstad van Europa binnen te slepen voor Leeuwarden en mag ik nog vele andere projecten organiseren.
Het mooie aan het Festival vind ik de verscheidenheid in het programma. Dans, theater, dichters, film, muziek en de verrassingen die je onderweg in het prachtige landschap tegenkomt.

Met mijn bedrijf Podiumstart ontwikkel ik creatieve producties in samenwerking met startende artiesten. Dit deed ik onder andere voor de Nacht van Kunst en Wetenschap (Groningen), de Nacht van Kunst & Kennis (Leiden) en de Nacht van de Vluchteling (Den Haag). Een combinatie van programmeren, aankleding en met artiesten samen een mooie voorstelling bedenken. In 2015 maakte ik samen met artiesten een voorstelling voor het festival, in 2016 verzorgde ik de aankleding en sinds 2017 ben ik artistiek leider. Als artistiek leider ben ik verantwoordelijk voor het programma, de uitstraling en aankleding van het festival. Dit hoef ik gelukkig niet alleen te doen, ik heb hulp van een team van programmeurs en creatieve mensen.
Ieder jaar blijf ik me verbazen over de ruimte en stilte van en om het dorp. Een mooier decor vind je nergens!

Met een achtergrond in filosofie en theater schreef ik onder andere voor cultuurmagazine Cutting Edge en festival Oerol. Mijn voorkeur voor locatietheater is dan ook geboren in de bossen en duinen van Terschelling. Een vleugje van de inspiratie die ik daar opdoe, neem ik als theaterprogrammeur mee naar Hongerige Wolf.
Het dorp en de omgeving vormen een schitterend decor. Concerten op het Schapenveld, dans onder de knisperende populieren in het Ambonezenbos en voorstellingen in de bloeiende tuinen van bewoners. De omgeving is al net zo inspirerend als de naam van het dorp zelf. Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon een keer kijken!

Sinds 2017 houd ik me voor het festival bezig met de visuele uitingen. Zo heb ik onder andere de nieuwe website vormgegeven en heb ik met de Filmbroeders afgelopen edities de after movies en dag-updates voor het festival gemaakt. In de uitingen probeer ik een modern tintje te geven aan het aardse, en weidse concept van het festival.


Sinds een jaar ben ik met pensioen en heb ik alle tijd om leuke dingen te doen. Mijn laatste baan was cultuurambtenaar, dus het festival spreekt me heel erg aan. Verbinding zoeken met de buurt, de regio, jongeren, dat zijn een paar dingen die me aanspreken.


Terwijl ik mijn zomers het allerliefste vul met Europese festivals, verblijf ik gedurende de rest van het jaar in de Verenigde Staten. Na een fijne jeugd in Brabant kreeg ik zes jaar geleden de kans het gymnasium te vervolgen aan United World College (UWC) in New Mexico (USA). Samen met studenten afkomstig uit meer dan zeventig landen volgde ik een programma vol creativiteit. Ondertussen rond ik binnenkort mijn bachelors in Sociology af met minors in Creative Writing, Asian Studies, en Film aan St. Lawrence University (New York).
Voor mij is de samenhorigheid tussen bezoekers, vrijwilligers en artiesten wat Festival Hongerige Wolf zo bijzonder maakt. Samen genieten!

Ook dit jaar neem ik weer een zwerm bijzondere woord-smeden mee: geestverwanten, hemel- en aarde bestormers, dromerige denkers, suizende surrealisten en ook niet weters. Melancholische tonen, krakerige kwinkslagen, schuurpapier-achtige stemmen het zal er allemaal zijn. Aards. En weids.

In mijn danscarrière tot nu toe, heb ik gewerkt met onder andere Jan Fabre, Krisztina de Chatel, Tabea Martin en Jos Baker. In 2016 was ik de programmeur van het Studenten Kamer Festival in Amsterdam (Stukafest) en sinds 2018 mag ik de dansprogrammering van Festival Hongerige Wolf samenstellen. Naast mijn werk bij MAN || CO ben ik werkzaam als dansdocent en coach ik mensen bij dans en theaterprojecten.

In 2017/2018 heb ik op Festival Hongerige Wolf gewerkt als Artist Handler en vond dit ook geweldig! Het contact dat je met de artiesten hebt is gewoon zo goed om te hebben. Iedereen die ik tegengekomen ben, is zeer te spreken over het festival, zowel de crew als de bezoekers en de artiesten. Ondertussen ben ik geslaagd voor de opleiding als Evenementenorganisator en heb ik een eigen evenementenbureau opgestart genaamd Master Eventz.
Voor de editie van 2019 heeft de organisatie van het festival aan ons als Master Eventz gevraagd of wij de camping willen organiseren. Daar hebben wij natuurlijk niet lang over na hoeven te denken. Sinds die dag zijn we druk bezig met de organisatie van de festivalcamping. Spoiler alert: We gaan er een weekend van maken met een overdosis aan gezelligheid!

Het is ook een hele andere manier van programmeren dan bijvoorbeeld voor het Internationaal Filmfestival Assen, waar ik werkzaam ben. De beloning is groot als je onder een wijd uitgestrekte sterrenhemel terug loopt richting je tent of naar de after party. Dan voel je het aardse en weidse gevoel wat Hongerige Wolf een uniek festival maakt.

Hiernaast steek ik het hele jaar door veel tijd, energie en liefde in POPgroningen, de popkoepel van Groningen. Ook check en luister ik graag veel nieuwe muziek en bezoek regelmatig optredens, zo blijf ik ook meteen op de hoogte.
Bijzonder aan het festival vind ik de omgeving, de mensen, de diversiteit, de saamhorigheid, de ongedwongenheid, de openheid, het plezier, de energie, de creativiteit, de levenslust, de vrijheid. Ik vind het geweldig om hier muzikanten uit te nodigen en te laten zien en doe altijd mijn stinkende best voor een goed, relevant en gevarieerd programma voor alle bezoekers. Tot de volgende!
Foto: Floris Duijn


Als bezoeker van het eerste uur én inmiddels ook als bestuurslid voel ik me nauw betrokken bij het festival. Inmiddels woon ik in Amsterdam, maar helemaal weg ben ik niet. Als bestuurslid kan ik me namelijk sterk maken dat het festival blijft voortbestaan, zodat ook de toekomstige generatie kan genieten van alles wat het festival te bieden heeft.

landschap: blauw boven, groen onder en een streep in t midden. Het gebied rond Hongerige Wolf
is hier het ultieme voorbeeld van. In mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik altijd op zoek naar
de fysieke aanwezigheid van het lichaam en de bewustwording van de materie op de plek waar je
je op dat moment bevindt.
In 2018 heb ik voor Festival Hongerige Wolf een werk kunnen maken en ben ik begonnen als
programmeur beeldende kunst. Daarnaast maakte ik voor de afgelopen edities zelf een werk. Ik
ben geïntrigeerd door kunstenaars die in hun beeldende werk een relatie met hun omgeving
aangaan, locatie specifieke projecten maken en ervaringskunst maken.

Zelf opgegroeid in een klein dorp waar de aanrakingen met kunst en cultuur sporadisch waren, is het mijn persoonlijke missie om de wereld van kunst en cultuur voor zoveel mogelijk kinderen te openen. Naast Festival Hongerige Wolf werk ik aan onderwijs- en filmeducatieprojecten bij het Groninger Forum, stimuleer ik de creativiteit van jongeren als gastdocent bij Vakkanjers en versterk ik vanaf september het educatieteam van Movies That Matter Filmfestival. Kinderen en jongeren verblijden met een flinke portie kunst en cultuur: ik ben erbij! En op Festival Hongerige Wolf is dit echt een feestje. Ontdek je met me mee?

Ik zorg dat alle artiesten, vrijwilligers, gasten en perscontacten van tevoren hun kaarten krijgen en tijdens het festival stuur ik een team van vrijwilligers aan die de bezoekers bij de kassa een warm welkom heten. En dat is een uitdagende klus op een festival waar een paar duizend bezoekers per dag komen!
Wat ik leuk aan het festival vind? Het is een gemoedelijke sfeer, het is gewoon heel gezellig en het voelt tijdens het festival een beetje alsof we familie zijn met zijn allen!
Financieel
Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door inkomsten uit kaartverkoop en horeca en het festival vraagt diverse subsidies aan bij Provincie, gemeente en landelijke fondsen. Deze opbrengsten samen dekken de begroting. Het festival heeft geen winstoogmerk.
Beheer en besteding van het vermogen
De Stichting heeft geen vermogen. Het in het verleden opgebouwde vermogen is gebruikt om tegenvallende resultaten van 2016 op te vangen. Zodra de negatieve resultaten volledig zijn weggewerkt zal de Stichting vermogen op gaan bouwen. Dit vermogen is puur bedoeld om tegenvallende resultaten op te vangen en te investeren in materialen zoals podia en tenten zodat deze niet ieder jaar gehuurd hoeven te worden. Het beleidsplan wordt jaarlijks aangepast en is per mail opvraagbaar.