Ons Team

Teamleden

Jan-Gerbrand Krol

Algemeen Directeur

Geboren in Drenthe als zoon van Friese ouders en al ruim 30 jaar wonend in Groningen ben ik een echte noordeling. Ik voel mij verbonden met de dynamiek van de stad, maar kan erg genieten van het prachtige Groningse landschap en de rust en vrijheid die ik al varend beleef op het water.

De wereld, de natuur en de mensen om ons heen veranderen continu en waarom zou je binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt. Dat is ook zo mooi aan ons festival, de zoektocht naar nieuw talent , naar die artiest, kunstenaar, danser en dichter die de natuur, de mensen, de locaties in Hongerige Wolf op artistieke wijze weet te omarmen.

Het jaar door werk ik met gezonde lef en ambitie samen met de crew, de vrijwilligers en het bestuur aan een toekomstig bestendig festival. En elk jaar in juli geven we met het team alles om het publiek te verrassen. Mijn motto voor elk programma onderdeel van het festival is: ga apenkooien, verwonder jezelf, ga op ontdekkingstocht en vooral geniet!

Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Anna van Houwelingen

Artistiek Leider

De allereerste editie van het festival maakte ik mee als bezoeker. Ik was gelijk onder de indruk van het veelzijdige programma, de bijzondere locaties en het prachtige dorp.

Met mijn bedrijf Podiumstart ontwikkel ik creatieve producties in samenwerking met startende artiesten. Dit deed ik onder andere voor de Nacht van Kunst en Wetenschap (Groningen), de Nacht van Kunst & Kennis (Leiden) en de Nacht van de Vluchteling (Den Haag). Een combinatie van programmeren, aankleding en met artiesten samen een mooie voorstelling bedenken. In 2015 maakte ik samen met artiesten een voorstelling voor het festival, in 2016 verzorgde ik de aankleding en sinds 2017 ben ik artistiek leider. Als artistiek leider ben ik verantwoordelijk voor het programma, de uitstraling en aankleding van het festival. Dit hoef ik gelukkig niet alleen te doen, ik heb hulp van een team van programmeurs en creatieve mensen.

Ieder jaar blijf ik me verbazen over de ruimte en stilte van en om het dorp. Een mooier decor vind je nergens!

Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Joelie Stork

Hoofd Communicatie & Theaterprogrammeur

Al woon ik inmiddels 15 jaar in Amsterdam, als geboren en getogen Stadjer voel ik me nog altijd thuis in Grunn. Mijn hang naar inspirerende voorstellingen, uitgestrekte natuur en kneuterig kamperen maakt Festival Hongerige Wolf voor mij de ideale omgeving.

Met een achtergrond in filosofie en theater schreef ik onder andere voor cultuurmagazine Cutting Edge en festival Oerol. Mijn voorkeur voor locatietheater is dan ook geboren in de bossen en duinen van Terschelling. Een vleugje van de inspiratie die ik daar opdoe, neem ik als theaterprogrammeur mee naar Hongerige Wolf.

Het dorp en de omgeving vormen een schitterend decor. Concerten op het Schapenveld, dans onder de knisperende populieren in het Ambonezenbos en voorstellingen in de bloeiende tuinen van bewoners. De omgeving is al net zo inspirerend als de naam van het dorp zelf. Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon een keer kijken!

Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Floor Fiers

Artist handling

Vol nieuwsgierige honger, door de wind van mijn passie voor muziek- en theaterfestivals gedreven, maakte ik in 2016 kennis met Festival Hongerige Wolf. Als vrijwilliger viel ik in een warm bad. Dat gemoedelijke sfeertje liet me als Brabantse direct thuis voelen. Dit jaar ben ik als Head Artist Handling aanspreekpunt voor artiesten zowel voor als tijdens het festival.

Terwijl ik mijn zomers het allerliefste vul met Europese festivals, verblijf ik gedurende de rest van het jaar in de Verenigde Staten. Na een fijne jeugd in Brabant kreeg ik zes jaar geleden de kans het gymnasium te vervolgen aan United World College (UWC) in New Mexico (USA). Samen met studenten afkomstig uit meer dan zeventig landen volgde ik een programma vol creativiteit. Ondertussen rond ik binnenkort mijn bachelors in Sociology af met minors in Creative Writing, Asian Studies, en Film aan St. Lawrence University (New York).

Voor mij is de samenhorigheid tussen bezoekers, vrijwilligers en artiesten wat Festival Hongerige Wolf zo bijzonder maakt. Samen genieten!

Louwe Noordhoff

Louwe Noordhoff

Programmeur Beeldende Kunst

Ik ben dan wel geboren en getogen in Groningen stad, ik hou toch het meest van het Groninger
landschap: blauw boven, groen onder en een streep in t midden. Het gebied rond Hongerige Wolf
is hier het ultieme voorbeeld van. In mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik altijd op zoek naar
de fysieke aanwezigheid van het lichaam en de bewustwording van de materie op de plek waar je
je op dat moment bevindt.

In 2018 heb ik voor Festival Hongerige Wolf een werk kunnen maken en ben ik begonnen als
programmeur beeldende kunst. Daarnaast maakte ik voor de afgelopen edities zelf een werk. Ik
ben geïntrigeerd door kunstenaars die in hun beeldende werk een relatie met hun omgeving
aangaan, locatie specifieke projecten maken en ervaringskunst maken.

Moreen Beentjes

Dansprogrammeur

Hongerige Wolf is een magisch dorp, dat in de zomer nog magischer wordt door de invulling van muziek, dans, theater, beeldende kunst en andere kunstdisciplines! Ik ben mede-oprichter van danscollectief MAN || CO en heb daardoor zelf al op veel festivals in Nederland mogen spelen zoals; Zwarte Cross, Oerol, Karavaan, Spoffin en theaterfestival Boulevard. Festival Hongerige Wolf is er eentje voor in de boeken. Om als artiest in zo'n mooie weide omgeving te spelen is een feest!

In mijn danscarrière tot nu toe, heb ik gewerkt met onder andere Jan Fabre, Krisztina de Chatel, Tabea Martin en Jos Baker. In 2016 was ik de programmeur van het Studenten Kamer Festival in Amsterdam (Stukafest) en sinds 2018 mag ik de dansprogrammering van Festival Hongerige Wolf samenstellen. Naast mijn werk bij MAN || CO ben ik werkzaam als dansdocent en coach ik mensen bij dans en theaterprojecten.

Fé Baan

Filmprogrammeur

Werkende als filmprogrammeur voor Festival Hongerige Wolf struin ik festivals af om de mooiste films te scouten. Op mijn studie Audiovisual Media op de HKU leer ik alle vaardigheden op het gebied van film, waardoor ik met de blik van een maker naar de films kijk waartussen ik kies. Voor mij is het belangrijk om een divers aanbod aan films te hebben. Op deze manier kunnen hopelijk veel mensen zich terugvinden in de verhalen die op het witte doek in het bos verteld zullen worden.

Sjoerd Nijland

Muziekprogrammeur

Ik ontdekte een aantal jaar geleden dat er een festivalletje ontstond in de streek waar ik opgegroeid ben, dat vond ik vet! Toen heb ik laten weten dat ik graag wilde helpen. Sinds een paar jaar stel ik het muziekprogramma van het Schapenveld podium samen.

Hiernaast steek ik het hele jaar door veel tijd, energie en liefde in POPgroningen, de popkoepel van Groningen. Ook check en luister ik graag veel nieuwe muziek en bezoek regelmatig optredens, zo blijf ik ook meteen op de hoogte.

Bijzonder aan het festival vind ik de omgeving, de mensen, de diversiteit, de saamhorigheid, de ongedwongenheid, de openheid, het plezier, de energie, de creativiteit, de levenslust, de vrijheid. Ik vind het geweldig om hier muzikanten uit te nodigen en te laten zien en doe altijd mijn stinkende best voor een goed, relevant en gevarieerd programma voor alle bezoekers. Tot de volgende!

Foto: Floris Duijn

Vera Vos

Vera Vos

Hoofd Kinderprogramma

Ik ben werkzaam als coördinator van het Kinderveld en houd me bezig met de aankleding van het festival.
Ik creëer de kinderprogrammering: van theatervoorstellingen tot muziek & van workshops tot de creatieve touch. Als kinderen aan het einde van de dag nog niet weg willen, helemaal vrolijk en zichzelf zijn, geeft mij dat een onwijs goed gevoel!

In de zomer reis ik met mijn busje van festival naar festival. Op het ene festival doe ik een schilderproject & bij een andere festival doe ik de programmering of decoratie. Dat je met een heel team werkt om met z’n allen een té gek festival op te bouwen en publiek ziet genieten, dat geeft mij zoveel energie. Op een festival wordt je langzamerhand één familie & dat ervaar ik ook bij Festival Hongerige Wolf!

Joren van de Ploeg

Joren van de Ploeg

Productie Festivalcamping

Mijn allereerste ervaring met Festival Hongerige Wolf was in 2016 toen ik voor mijn opleiding Evenementenorganisatie voor het eerst stage mocht lopen op de Dichtersdijk. Op het festival zelf kwam ik er al meteen achter dat festivals draaien echt een passie van mij is en dat ik het echt geweldig vind om te doen!

In 2017/2018 heb ik op Festival Hongerige Wolf gewerkt als Artist Handler en vond dit ook geweldig! Het contact dat je met de artiesten hebt is gewoon zo goed om te hebben. Iedereen die ik tegengekomen ben, is zeer te spreken over het festival, zowel de crew als de bezoekers en de artiesten. Ondertussen ben ik geslaagd voor de opleiding als Evenementenorganisator en heb ik een eigen evenementenbureau opgestart genaamd Master Eventz.

Voor de editie van 2019 heeft de organisatie van het festival aan ons als Master Eventz gevraagd of wij de camping willen organiseren. Daar hebben wij natuurlijk niet lang over na hoeven te denken. Sinds die dag zijn we druk bezig met de organisatie van de festivalcamping. Spoiler alert: We gaan er een weekend van maken met een overdosis aan gezelligheid!

Martijn Tiggelaar

Hoofd kassa

Ik woon zo’n zes kilometer van Hongerige Wolf, in het dorpje Beerta dat ook onder de Gemeente Oldambt valt. Sinds 2015 werk ik bij Festival Hongerige Wolf. Het eerste jaar ging ik mee met een vriendin als kassamedewerker en sinds 2019 ben ik hoofd kassa. Dat betekent dat ik al bij de voorbereidingen van het festival betrokken ben.

Ik zorg dat alle artiesten, vrijwilligers, gasten en perscontacten van tevoren hun kaarten krijgen en tijdens het festival stuur ik een team van vrijwilligers aan die de bezoekers bij de kassa een warm welkom heten. En dat is een uitdagende klus op een festival waar een paar duizend bezoekers per dag komen!

Wat ik leuk aan het festival vind? Het is een gemoedelijke sfeer, het is gewoon heel gezellig en het voelt tijdens het festival een beetje alsof we familie zijn met zijn allen!

Myriam Johaï

Vrijwilligerscoördinator

Mijn eerste keer Hongerige Wolf festival maakte ik mee als gast. Ik was meteen verkocht. De laagdrempeligheid en de gemoedelijke sfeer spraken mij enorm aan. Een jaar later zag ik een oproep om te komen werken als vrijwilliger op ons festival. Ik heb er meteen op gereageerd en heb er nooit spijt gehad! Het is een heerlijk festival in een schitterende omgeving. Ik kijk er iedere keer weer naar uit om samen er iets moois van te maken. Hongerige Wolf voelt als thuis.

Maaike Dolsma

Backoffice

Mijn eerste ervaring met de Hongerige Wolf was toen ik als vrijwilliger urenlang met mijn
schminkset kinderen heb omgetoverd tot hongerige wolfjes en beglitterde eenhoorns. Een
ervaring die ervoor zorgde dat ik nu onderdeel ben van dit bijzondere festival. Hongerige
Wolf is voor mij een plek die voelt als thuiskomen en waar ik moeiteloos kan genieten.

Momenteel ben ik bezig met mijn studie Kunst & Economie aan de HKU in Utrecht. Een
studie waarbij ik alles leer over de management kant van de kunsten en in mijn geval,
evenementen. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor onder andere het beantwoorden van al
jullie vragen, dus, mag ik jou nu ook een vraag stellen? Zullen we dit jaar samen dansen op
het schapenveld?

Het Bestuur

Monique Dijkman

Bestuur - voorzitter

In 2014 bezocht ik Festival Hongerige Wolf voor de eerste keer en werd ik spontaan verliefd op het festival, het landschap en het dorp. Ik wilde meer doen dan alleen het festival bezoeken. Toen er in 2015 een bestuursfunctie vrij kwam, kon ik in actie komen. Met een financieel zakelijke en juridische achtergrond kon ik een goede aanvulling zijn voor het bestuur. We hebben een mooie uitdaging om als vrijwilligersorganisatie de stichting verder te ontwikkelen. En om het festival een stevige financiële positie te geven in tijden waarin overheidssteun voor de culturele sector steeds minder wordt. Maar een beetje wolf zet daar haar tanden in.
Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

Thea Gielleit

Bestuur - secretaris

Als één van de bewoners van Hongerige Wolf ben ik er vanaf het begin van het festival bij betrokken. In ons weiland vinden elk jaar de mooiste voorstellingen plaats.

Sinds een jaar ben ik met pensioen en heb ik alle tijd om leuke dingen te doen. Mijn laatste baan was cultuurambtenaar, dus het festival spreekt me heel erg aan. Verbinding zoeken met de buurt, de regio, jongeren, dat zijn een paar dingen die me aanspreken.

Johan Niebuur

Bestuur - penningmeester

Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot de randen van de bewoonde wereld, zoals het westen van Schotland en het noorden van Noorwegen. Het zijn authentieke plekken, op een mooie manier verstild, en door de weidse blik is er toch altijd veel te zien. Ook het noordoosten van Groningen is zo’n plek waar ik me als geboren en getogen Oost-Groninger extra thuis voel. Als bestuurslid wil ik me dan ook graag inzetten voor dit prachtige festival op deze schitterende plek.

Femke Starrenburg

Bestuur

Ik woonde pas net een paar jaar in Finsterwolde toen Festival Hongerige Wolf uit het niets in het Groningse landschap neerstreek. Een festival dat door zijn aankleding en programmering perfect past tussen het goudgele graan, de donkere nachten en de Groningse gastvrijheid. Het is alsof de grote stad heel even neerstrijkt in het stille landschap om daarna weer geruisloos te vertrekken en het dorp in verwarring achterlaat.

Als bezoeker van het eerste uur én inmiddels ook als bestuurslid voel ik me nauw betrokken bij het festival. Inmiddels woon ik in Amsterdam, maar helemaal weg ben ik niet. Als bestuurslid kan ik me namelijk sterk maken dat het festival blijft voortbestaan, zodat ook de toekomstige generatie kan genieten van alles wat het festival te bieden heeft.

Oprichters

Ruth Weites

Oprichter & adviseur

De oprichter, bedenker en ofwel ‘moeder’ van het festival. Ruth Weites bedacht in 2010 samen met vriendin Sanne den Adel hun ideale festival. Het moest een gezellig, kleinschalig feestje worden, ook nog ter ere van Ruths 30e verjaardag. De locatie? Ruths geboortedorp Hongerige Wolf, inclusief de achtertuin en woonkamer van haar ouders. Zo is Festival Hongerige Wolf ontstaan. In 2011 was de eerste editie en sindsdien is er elke zomer een editie geweest. Hun enthousiasme voor dit ideale feestje droegen ze over op vrienden, collega’s, familie en eigenlijk iedereen die ze kenden. Met als basisbegrippen: aards, weids en cultuur. Ruth was tot en met 2016 organisator/directeur.

Sanne den Adel

Oprichter

Sanne den Adel en Ruth Weites bedachten in 2010 samen hun ideale festival. Ter voorbereiding van Ruths verjaardagsfeest bezochten ze Ruths geboortedorp Hongerige Wolf, waar ze al snel zagen dat het gehele dorp een ideale festivallocatie zou zijn. Hun enthousiasme en ideeën werkten aanstekelijk. Vrienden, collega’s, artiesten, lokale ondernemers én de bewoners van Hongerige Wolf geloofden in het plan en daarmee is Festival Hongerige Wolf ontstaan.

Na de eerste editie in 2011 heeft er - tot het begin van de COVID pandemie - elk jaar een Festival Hongerige Wolf in het dorp plaatsgevonden. Sanne was tot 2013 organisator/directeur en heeft daarna ook als bezoeker nooit een editie gemist.