Festival Hongerige Wolf, Festival, Hongerige, Wolf, FHW, HW, HogerigeWolf, FestivalHongerigeWolf, FestivalHongerige, Groningen, Cultuur, Muziek, Artiesten, Theater, Literatuur, Kinderprogramma, Programmering, Kinderen, Kind

 

Aanstaande donderdag 18 oktober vindt in het Nieuwe Instituut in Rotterdam de uitreiking plaats van de Prix de Rome. Deze prestigieuze prijs is bestemd voor de meest veelbelovende architect, stedenbouwkundige of landschapsarchitect onder de 35. Dit jaar speelde ‘ons eigen’ Hongerige Wolf een bijzondere rol in aanloop naar de uiteindelijke finale. Voor de eerste ronde werden architecten namelijk opgeroepen om een intervisie te ontwerpen voor het 19e-eeuwse poldergebied rondom de dorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf. Uit de vele tientallen inzendingen werden uiteindelijk vier ontwerpers gekozen die deze donderdag hun eindwerk zullen presenteren in hoop op de eervolle hoofdprijs!

En wat het leuke is: alle werken die werden ingezonden voor de eerste ronde, gebaseerd op de omgeving van Hongerige Wolf zullen in een pop-up voorstelling te bewonderen zijn. En dat niet alleen! Ook zal er ‘s avonds bij de opening een bewerking van de theatrale luistervoorstelling ‘De Grote Verheid’ te beluisteren zijn; de voorstelling die dit jaar plaatsvond op de waddendijk en die speciaal voor Festival Hongerige Wolf 2018 werd gemaakt, geïnspireerd op het weidse polderlandschap. Daarnaast zal onze festivalbekende en eigenzinnige Poetry Performer Wordbites speciaal voor de gelegenheid optreden en zullen er mooie beelden van het ‘Aardse’ en ‘Weidse’ landschap op en rond de waddendijk te zien zijn. Een klein beetje eigenheid van Groningse grond dwarrelt deze week neer in het Rotterdamse! Voor meer informatie zie hier de website van het Nieuwe Instituut in Rotterdam.