Processed with VSCO with c8 preset

Jörgen Unom

“Schrijven is zijn. Puur en simpel. Ik schrijf over alles dat gezien en niet gezien wil worden en altijd te voelen is. In de altijd zwijgende stilte, is waar ik mijn woorden vind.”

Jörgen Gario, ook wel bekend als UNOM (Untouchable Nobody Outplays Many) is dichter en muzikant en specialiseert zich in deze hoedanigheid al geruime tijd op het gebied van taal als kunstvorm. Zijn eerste stapjes zette hij bij de Poetry Circle waar hij inmiddels als één van de workshopmasters verschillende generaties dichters en voordrachtskunstenaars heeft begeleid.

Zijn grootste inspiratiebronnen zijn zijn moeder, filosofie, muziek van Zero 7, de liefde, Gandhi, het existentialisme en soms simpelweg een blik, een woord of een gebaar. Dat is genoeg om zijn pen te doen grijpen en een van zijn steeds bekender wordende ‘I-tell-you-like-it-is’ stukken de wereld in te sturen. Deze zomer is hij oa als acteur van theatergroep Space te bewonderen op de Parade, maar niet voordat hij zijn woorden heeft laten rollen in Hongerige Wolf!

www.unomjg.nl