Baudewijn Neumann Fotografie_HW15 literatuur dichtersdijk

Biep op de Diek

Lui liggend in het gras. Met de blik op oneindig of juist met gesloten ogen. Al dromend en soesend of juist met de oren gespitst. Het is helemaal aan jou hoe je wilt genieten van ons weekendlange live luisterboek ‘Biep op de Diek!’ Pak een kussen en een koptelefoon, zoek je eigen plekje en laat de verhalen tot je komen die door schrijvers, dichters en bewoners ter plekke worden verteld of voorgelezen.

Dit weekend ontvangen we onder meer festivalbekende Fieke Gosselaar die voorleest uit haar onlangs verschenen roman ‘Het land houdt van stilte’, een ode aan het Groningse lege land waaraan zij haar hart verloor. Meer toe aan een spannend verhaal? Schuif dan aan bij kunstenaar en schrijver Gert-Jan van den Bemd die voorleest uit zijn onlangs verschenen tragikomische thriller ‘De Verkeerde Vriend’.

Laat je meeslepen door Nelle Raaphorst die al meer dan 1001 verhalen vertelde op scholen tijdens Wereldverteldag, Midzomeravond, Midwinternacht en al die andere nachten, avonden en dagen van het jaar dat ze het vertellen niet laten kon. Deze keer vertelt ze het verhaal over de meeuwenzoon..

Speciaal voor de welpjes is er een paar keer per dag kinder(half)uurtje! Buurtbewoners Gré, Marieke en Thea (je kent ze wel, van al die mooie voorstellingen in hun tuinen) lezen dan een fijn verhaaltje voor de kleintjes.

Tot slot verwelkomen we op zondag met gepaste egards voormalig Stadsdichter van Groningen, Kasper Peters, die op de diek alvast fragmentjes komt prijsgeven uit ‘Vogelzwemvliegvis’. Zijn kinderdichtbundel die in september van dit jaar feestelijk zal verschijnen. Tipje van de sluier? Iets met neusgaten, kleine mannetjes en mammoetwetten.