Stichting

Stichting
Festival Hongerige Wolf wordt georganiseerd vanuit Stichting Hongerige Wolf. Stichting Hongerige Wolf werkt met een bestuur, een zakelijk leider, artistiek leider, hoofd communicatie en de pack, een groep vrijwilligers die aan het hoofd staan van een cluster. De werkwijze en verantwoording van de Stichting en het bestuur zijn afgestemd op de Cultural Governance Code. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Het hele jaar is de organisatie actief. Vanaf februari/maart groeit het aantal actieve vrijwilligers en in juli zijn er ruim 100 medewerkers in de weer om ons 3-daagse festival te organiseren. Je kan je het hele jaar door aanmelden als vrijwilliger.

Zakelijk leider – Jildou

Jildou Tjoelker
Jildou Tjoelker is sinds 2017 zakelijk leider van Festival Hongerige Wolf.

Contact: Jildou@festivalhongerigewolf.nl

Artistiek leider – Anna

Anna van Houwelingen

Anna van Houwelingen is sinds 2017 artistiek leider van het festival.

Contact: Anna@festivalhongerigewolf.nl

Hoofd communicatie – Joelie

Joelie Stork is sinds 2018 hoofd communicatie van het festival.

Contact: communicatie@festivalhongerigewolf.nl

Bestuur Stichting Hongerige Wolf

monique-dijkman

Penningmeester: Monique Dijkman

In 2014 bezocht ze het Festival Hongerige Wolf voor de eerste keer en ze werd spontaan verliefd op het festival, het landschap en het dorp. Daar wilde ze meer mee doen dan alleen het festival bezoeken. Toen er in 2015 een bestuursfunctie vrij kwam, kon Monique in actie komen. Met een financieel zakelijke en juridische achtergrond bleek zij een goede aanvulling voor het bestuur te zijn. Monique: ‘We hebben een mooie uitdaging om als vrijwilligersorganisatie de stichting verder te ontwikkelen. En om het festival een stevige financiële positie te geven in tijden waarin overheidssteun voor de culturele sector steeds minder wordt. Maar een beetje wolf zet daar haar tanden in.’

Contact: monique@festivalhongerigewolf.nl

karin-hazewinkel

Secretaris: Karin Hazewinkel

Als vrijwilliger en bezoeker had ze al aardig wat festivals meegemaakt maar in 2015 was ze ondersteboven van de rust en eensgezindheid waarmee je tijdens een festival samen kan dealen met extreme storm. Karin is geboren en getogen stadjer en kent de regio goed als werkomgeving, werkveld als volksvertegenwoordiger en uit haar vrije tijd. Karin is architect en heeft ervaring met het cultuurbeleid in Groningen. De eerste edities was ze vrijwilliger en sinds 2016 zet ze haar tanden ook in het besturen van dit bijzondere festival.

Contact: karin@festivalhongerigewolf.nl

ruth-weites_mrt2013_teska-overbeeke_elle

Algemeen bestuurslid: Ruth Weites

De oprichter, bedenker en ofwel ‘moeder’ van het festival. Ruth Weites bedacht in 2010 samen met vriendin Sanne den Adel hun ideale festival. Het moest een gezellig, kleinschalig feestje worden, ook nog ter ere van Ruths 30e verjaardag. De locatie? Ruths geboortedorp Hongerige Wolf, inclusief de achtertuin en woonkamer van haar ouders. Zo is Festival Hongerige Wolf ontstaan. In 2011 was de eerste editie en sindsdien is er elke zomer een editie geweest. Hun enthousiasme voor dit ideale feestje droegen ze over op vrienden, collega’s, familie en eigenlijk iedereen die ze kenden. Met als basisbegrippen: aards, weids en cultuur. Ruth was tot en met 2016 organisator/directeur.

Contact: ruth@festivalhongerigewolf.nl

Klik hier voor het jaarverslag
Klik hier voor de statuten