Stichting

Wie zijn wij
Festival Hongerige Wolf wordt georganiseerd vanuit Stichting Hongerige Wolf. Stichting Hongerige Wolf werkt met een bestuur, een zakelijk leider, artistiek leider en de pack, een groep vrijwilligers die aan het hoofd staan van een cluster.

Het hele jaar is de organisatie actief. Vanaf februari/maart groeit het aantal actieve vrijwilligers en in juli zijn er ruim 100 medewerkers in de weer om ons 3-daagse festival te organiseren. Je kan je het hele jaar door aanmelden als vrijwilliger.

Zakelijk leider – Jildou

Jildou Tjoelker
Jildou Tjoelker organiseert met haar bedrijf TjoelkerProducties meerdere culturele evenementen. Zo is ze zakelijk leider van het openluchtspel Jorwert, projectleider van Adje ‘kijk eens wat ik kan’ voor alle basisschool kinderen en jongeren in de gemeente Leeuwarden.

In haar rol als zakelijk leider is ze verantwoordelijk voor alle organisatorische en zakelijke taken. Onder andere het aanvragen van de subsidies, vergunningen opstellen en bewaken van de begroting en onderhouden van de zakelijke contacten.Dit jaar wil ze voor het festival een zakelijk netwerk opzetten om zo de ondernemers uit de omgeving nog meer te betrekken bij het festival.

Contact: Jildou@festivalhongerigewolf.nl

Artistiek leider – Anna

Anna van Houwelingen

Anna van Houwelingen ontwikkelt met haar bedrijf Podiumstart creatieve producties in samenwerking met startende artiesten. Dit deed ze onder andere voor de Nacht van Kunst en Wetenschap (Groningen), de Nacht van Kunst & Kennis (Leiden) en de Nacht van de Vluchteling (Den Haag). Een combinatie van programmeren, aankleding en met artiesten samen een mooie voorstelling bedenken. Op Festival Hongerige Wolf kwam ze de eerste editie als bezoeker, in 2015 met een productie en in 2016 coördineerde ze de festivalmarkt en de aankleding.

In haar nieuwe rol als artistiek leider is zij verantwoordelijk voor het programma en de uitstraling en aankleding van het festival. Met de hulp van het programmeurs team is het doel een verrassend, prikkelend maar vooral mooi programma neer te zetten, passend bij de visie van het festival.

Contact: Anna@festivalhongerigewolf.nl

Bestuur Stichting Hongerige Wolf
De werkwijze en verantwoording van de Stichting en het bestuur zijn afgestemd op de Cultural Governance Code. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd

monique-dijkman

Penningmeester: Monique Dijkman

In 2014 bezocht ze het Festival Hongerige Wolf voor de eerste keer en ze werd spontaan verliefd op het festival, het landschap en het dorp. Daar wilde ze meer mee doen dan alleen het festival bezoeken. Toen er in 2015 een bestuursfunctie vrij kwam, kon Monique in actie komen. Met een financieel zakelijke en juridische achtergrond bleek zij een goede aanvulling voor het bestuur te zijn. Monique: ‘We hebben een mooie uitdaging om als vrijwilligersorganisatie de stichting verder te ontwikkelen. En om het festival een stevige financiële positie te geven in tijden waarin overheidssteun voor de culturele sector steeds minder wordt. Maar een beetje wolf zet daar haar tanden in.’

Contact: monique@festivalhongerigewolf.nl

karin-hazewinkel

Secretaris: Karin Hazewinkel

Als vrijwilliger en bezoeker had ze al aardig wat festivals meegemaakt maar in 2015 was ze ondersteboven van de rust en eensgezindheid waarmee je tijdens een festival samen kan dealen met extreme storm. Karin is geboren en getogen stadjer en kent de regio goed als werkomgeving, werkveld als volksvertegenwoordiger en uit haar vrije tijd. Karin is architect en heeft ervaring met het cultuurbeleid in Groningen. De afgelopen twee edities was ze vrijwilliger en sinds dit najaar zet ze haar tanden ook in het besturen van dit bijzondere festival.

Contact: karin@festivalhongerigewolf.nl

ruth-weites_mrt2013_teska-overbeeke_elle

Algemeen bestuurslid: Ruth Weites

De oprichter, bedenker en ofwel ‘moeder’ van het festival. Ruth Weites bedacht in 2010 samen met vriendin Sanne den Adel hun ideale festival. Het moest een gezellig, kleinschalig feestje worden, ook nog ter ere van Ruths 30e verjaardag. De locatie? Ruths geboortedorp Hongerige Wolf, inclusief de achtertuin en woonkamer van haar ouders. Zo is Festival Hongerige Wolf ontstaan. In 2011 was de eerste editie en sindsdien is er elke zomer een editie geweest. Hun enthousiasme voor dit ideale feestje droegen ze over op vrienden, collega’s, familie en eigenlijk iedereen die ze kenden. Met als basisbegrippen: aards, weids en cultuur. Ruth was tot deze zomer de organisator/directeur. Ze is net toegetreden tot het bestuur vandaar dat de stichting op zoek is naar een nieuw zakelijk leider.

Contact: ruth@festivalhongerigewolf.nl