Stichting

Wie zijn wij

Festival Hongerige Wolf wordt georganiseerd vanuit Stichting Hongerige Wolf. Stichting Hongerige Wolf werkt met een bestuur, een zakelijk leider (vacature) en de pack, een groep vrijwilligers die aan het hoofd staan van een cluster (zie organogram).

Het hele jaar is de organisatie actief. Vanaf februari/maart groeit het aantal actieve vrijwilligers en in juli zijn er ruim 100 medewerkers in de weer om ons 3-daagse festival te organiseren. Je kan je het hele jaar door aanmelden als vrijwilliger.

Bestuur Stichting Hongerige Wolf

De werkwijze en verantwoording van de Stichting en het bestuur zijn afgestemd op de Cultural Governance Code. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Voorzitter: Jan Roemeling

jan-roemeling

Ooit geboren in het prachtige Oldambt en sinds januari 2016 woonachtig in Oostwold, aan de rand van Blauwestad. Jan heeft een forse dosis ervaringsweten in de cultuursector en dito netwerk zocht Jan in zijn omgeving naar een plek waar dit bruikbaar is. Bij toeval vond hij de vacante bestuursfunctie bij Festival Hongerige Wolf sinds 2016 huilt hij mee met de roedel. Met ruim 40 jaar speelervaring en als actief lid van de popgroep TOF weet hij dat passie en gedrevenheid de basis vormen voor het succesvol organiseren van een culturele activiteit of uiting. Een principe dat ook het fundament vormt van het prachtige, en in zijn ogen, unieke Festival Hongerige Wolf.

Contact: jan@festivalhongerigewolf.nl

Penningmeester: Monique Dijkman

monique-dijkman

In 2014 bezocht ze het Festival Hongerige Wolf voor de eerste keer en ze werd spontaan verliefd op het festival, het landschap en het dorp. Daar wilde ze meer mee doen dan alleen het festival bezoeken. Toen er in 2015 een bestuursfunctie vrij kwam, kon Monique in actie komen. Met een financieel zakelijke en juridische achtergrond bleek zij een goede aanvulling voor het bestuur te zijn. Monique: ‘We hebben een mooie uitdaging om als vrijwilligersorganisatie de stichting verder te ontwikkelen. En om het festival een stevige financiële positie te geven in tijden waarin overheidssteun voor de culturele sector steeds minder wordt. Maar een beetje wolf zet daar haar tanden in.’

Contact: monique@festivalhongerigewolf.nl

Secretaris: Karin Hazewinkel

karin-hazewinkel

Als vrijwilliger en bezoeker had ze al aardig wat festivals meegemaakt maar in 2015 was ze ondersteboven van de rust en eensgezindheid waarmee je tijdens een festival samen kan dealen met extreme storm. Karin is geboren en getogen stadjer en kent de regio goed als werkomgeving, werkveld als volksvertegenwoordiger en uit haar vrije tijd. Karin is architect en heeft ervaring met het cultuurbeleid in Groningen. De afgelopen twee edities was ze vrijwilliger en sinds dit najaar zet ze haar tanden ook in het besturen van dit bijzondere festival.

Contact: karin@festivalhongerigewolf.nl

Algemeen bestuurslid: Ruth Weites

ruth-weites_mrt2013_teska-overbeeke_elle

De oprichter, bedenker en ofwel ‘moeder’ van het festival. Ruth Weites bedacht in 2010 samen met vriendin Sanne den Adel hun ideale festival. Het moest een gezellig, kleinschalig feestje worden, ook nog ter ere van Ruths 30e verjaardag. De locatie? Ruths geboortedorp Hongerige Wolf, inclusief de achtertuin en woonkamer van haar ouders. Zo is Festival Hongerige Wolf ontstaan. In 2011 was de eerste editie en sindsdien is er elke zomer een editie geweest. Hun enthousiasme voor dit ideale feestje droegen ze over op vrienden, collega’s, familie en eigenlijk iedereen die ze kenden. Met als basisbegrippen: aards, weids en cultuur. Ruth was tot deze zomer de organisator/directeur. Ze is net toegetreden tot het bestuur vandaar dat de stichting op zoek is naar een nieuw zakelijk leider.

Contact: ruth@festivalhongerigewolf.nl